Kanalerna i De Kooi av Martin Klepke

oktober 7, 2020En gripande berättelse om en familjs livsöden under andra världskriget i det av nazisterna ockuperade Holland. Martin Klepkes familj är en del av motståndsrörelsen i stadsdelen De Kooi i staden Leiden. Flera av dem tillfångatas, bla Martins farmors syster tante Co, de förs till arbete- och koncentrationsläger som Vught, Ravensbruck och Dachau. Att tante Co blev en hjältinna, syns idag i Leiden, där man kan bevittna hennes hjältemod genom statyer och gatunamn. Detta är en spännande berättelse om hopp och solidaritet. ”Solidaritet är ondskans motståndskraft”, en mening som går som en röd tråd genom boken och familjens öde.

”Det förflutna är här på nytt. Intoleransen ökar”, kloka och tyvärr sanna ord av författaren i dagens 2020. En bok som jag varmt kan rekommendera.

Förlag Verbal 2020, 204 sidor, Memoarer, Bokus e-bok

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: