Sverigevänner av Arash Sanari

oktober 21, 2020


”…men vad är det för dialekt han har? Visst har han en dialekt?”

Efter att ha läst ett par kapitel i boken skrev jag på Arash instagram, ”Grattis, en underbart rolig bok”. Han hade precis blivit nominerad till 2020 års Augustpris. Så fortsatte jag läsa och insåg att mitt inlägg var helt fel. Detta var ingen rolig bok utan en fullt allvarsam bok med en knorr av humor. En bok som man skall ta på största allvar och dela med sig. Jag strök över meningar med gult (som man kan göra i en e-bok), stycke efter stycke. Tänkvärda meningar. Dessutom kände jag i viss mån igen mig, som utlänning i ett annat land. Familjen Sanari var inga flyktingar utan flyttade från Iran efter revolutionen, som så många andra. Familjen satte sina barn först och såg till att de assimilerades in i samhället men fadern själv lyckades aldrig. En historia om två generationer och deras olika vägar in i det svenska samhället.

Förlag Volante 2019, 241 sidor, Memoarer, Bokus

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: