Noveller av Flaubert och Woolf.

november 23, 2020


En bra bok behöver inte vara femhundra sidor lång. En skicklig författare kan få en fängslad på femtio sidor. Därför har jag en förkärlek till Novellix. I ”Ett enkelt hjärta” av Gustave Flaubert följer vi hushållerskan Félicité’s liv. Flaubert kan konsten att skapa målande bilder i detalj och lyckas med konststycket att berätta ett helt liv på 58 sidor. Mästerligt!

Och på endast 17 sidor lyckas Virginia Woolf ta sig an problem som svartsjuka och misstänksamhet. En kvinna dör och maken läser hennes dagböcker där den mystiske B.M omskrives. En spännande novell.

Gustave Flaubert föddes 1821 i Rouen, Frankrike och är mest känd för sin roman Madame Bovary. Virginia Woolf var född i London, England 1882 och en av hennes mest kända verk är Mrs Dalloway, som snart skall läsas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: