De Osynliga av Roy Jacobsen

september 10, 2020


Jag blev positivt överraskad av denna bok, som handlar om en familj som bor på en egen ö i Nordnorge. Vi får följa familjens vardagliga bestyr under åren 1913 till 1928. Inget lätt liv att vara fiskare och bo på en enslig ö med stormande hav tätt in på knutarna. Roy Jacobsen skriver på ett fantastiskt levande och poetiskt sätt, som gör att man inte vill lägga ifrån sig boken. Till min stora glädje så är detta den första boken i en triologi. Betyg 4 av 5.

Förlag Norstedts 2015, 222 sidor, Historisk skönlitteratur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: