The Dictionary of Lost Words av Pip Williams

september 10, 2020


Se detta fantastiska bokomslag. Så vackert. Precis som boken. The Oxford Dictionary tog nästan 50 år att göra, arbetet leddes av Sir James Murray. Pip Williams, har gjort gedigna efterforskningar och det ledde till att hon skrev den fantastiska bok. Den är uppbyggd kring Sir James arbete i ett scriptorium (en plats att skriva) i Oxford där man samlade alla ord som skulle hamna (eller inte) i ordboken. Berättelsen handlar om Esme vars far jobbar för Sir James. Vi följer Esme från barnsben till vuxen kvinna under åren 1886 till 1928. Historien formas av både första världskriget och suffragetterna. En härlig bok att läsa. Betyg 4 av 5.

Förlag Affirm Press 2020, 384 sidor, Historisk skönlitteratur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: