Monolog för en ensam kvinna av Marie Lundquist

september 18, 2020


En sorgsen men välskrivet bok eller rättare sagt, berättelse, om en ensam kvinna som lever med sin mor, fast modern är död, hon tog sitt liv. Närvaron av sin döda mor är nyckeln i berättelsen, en uppgörelse mellan dem båda och ett steg närmare en frihet att gå vidare.

Jag fann Marie Lundquist i dikternas värld, hennes bok ”Dikten är tanken som far genom hjärtat och spränger det”, precis så känns det genomgående i boken med 88 dikter. Underbara och välskrivna dikter. Jag kan varmt rekommendera henne.

Ur Diktboken,
”Dikten viker sig under ordens fötter
reser sig igen utan deras vetskap”
Marie Lundquist


Bonniers förlag 2009, Lyrisk prosa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: