Svårmodets döttrar av Anna Laestadius Larsson

september 30, 2020


Annas senaste bok handlar om tre kvinnors öden från samma familj, tre kvinnor, tre tidsperioder. En bra början, intressant historiskt om kvinnans brist på rättigheter. Hur kvinnan har genom tiderna behandlas mer som en piga en som jämställd, underkastelse till männen och ingen egen rätt till sin kropp och liv. Sista delen av boken blev lite mer som en ”vanlig” roman och tilltalade inte mig. Anna Laestadius Larssons tidigare böcker har jag slukat, Pottungen, Barnbruden, Kurtisanen, Räfvhonan och om Hilma af Klint, alla fantastiska. Denna var för mig inte lika intressant.

Förlag Piratförlaget 2020, 317 sidor, Samtida skönlitteratur, inköpt e-bok Bokus

Betyg 3 av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: