Karl Ove Knausgård

oktober 13, 2020


Jag har läst två korta böcker av norske Knausgård. ”Fåglarna under himlen” är en bra och vacker berättelse om en mor, hennes sjuka mamma och en dotter. Knausgård var nämnd som en tänkbar Nobelpristagare och det gjorde mig intresserad. Jag läste också hans essä ”Oavsiktligt” om att läsa och skriva, och förstod då hur mycket av en nutida filosof han är. Vill man testa något av honom kan jag varmt rekommendera ”Fåglarna under himlen”. Jag läste en recension i Svenska Dagbladet att i denna kortroman finns liknelser med Ibsens Peer Gynt.

Förlag Norstedts 2019, 88 sidor, Skönlitteratur, Bokus

Betyg 4 av 5, ingen femma för jag hade gärna fortsatt att läsa många sidor till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: