Marcelle av Simone De Beauvoir

oktober 15, 2020


”Hon tyckte om att prata med döda ting och röra vi dem. De krävde inget av henne och tog aldrig avstånd” ur boken.

Ytterligare en härlig kort berättelse från Novellix. Marcelle, skriven av fransyskan Simone De Beauvoir 1979. Novellen ”Marcelle” är en del av en novellsamling om unga kvinnor i 20 talets Paris. Endast 60 sidor lång men en medryckande berättelse om Marcelle från barnsben till en vuxen kvinna. Marcelle kan inte vänta tills hon blir vuxen och bli en författare och diskutera med intelligenta människor. Livet blir inte riktigt som drömmen men boken avslutas elegant med ”Jag är ett kvinnligt geni, bestämde hon”. Och så kändes det att läsa denna lilla bok.

Förlag Novellix 2014, 60 sidor, Noveller, Bokus

Betyg 5 av 5, hur kan man inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: