Där kräftorna sjunger av Delia Owens

oktober 16, 2020


”Hon drog fingrarna över sidorna och mindes varenda snäcka och hur hon hade hittat den, var den hade legat på stranden, vilken årstid det varit, soluppgången. Ett familjealbum”

Oj, vad skall jag säga om denna bestseller från 2019 i USA. I början undrade jag hur ung författaren var, det kändes som ett enkelt språk, men insåg att så var det inte. Ju längre resan in i boken jag kom ju bättre blev den. Den handlar om Kya som lämnas av sin familj för att bo ensam i ett skjul i våtmarkerna i North Carolinas kust. Den historien om hennes ensamhet och överlevnad hade gjort boken tillräckligt spännande och intressant men det sker ett mord och där faller boken tycket jag. Tyvärr. Delia Owens är zoolog och kan sin sak, hennes gestaltning av våtmarkerna med sin rikedom gör att boken är läsvärd.

Förlag Forum 2019, 369 sidor, Skönlitteratur, Bokus

Betyg 3+ av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: