Hittebarnet av Stacey Halls

oktober 18, 2020


”Vad berodde det på att jag knappt kunde vidröra henne, men ändå skulle känna igen hennes doft med förbundna ögon” Alexandras ord ur boken.

En lättläst roman med handling i 1700 talets London, om Bess som tvingas lämna bort sitt nyfödda barn till ett barnhem. Hon vill hämta hem barnet efter sex år men finner då att barnet Clara redan hämtats av henne själv, för sex år sen. Vi får följa Bess som söker efter sin dotter och växelvis Alexandra som är änka och har en dotter som hon överbeskyddar. Eftersom vi följer jag-perspektivet från båda dessa kvinnor bjuder boken på en spänning som håller hela boken. En perfekt bok att läsa en regnig dag när man bara behöver koppla av. Kuriosa, i slutet finns frågor till läsecirklar.

Förlag Bokfabriken 2020, 299 sidor, Historisk skönlitteratur, Bokus

Betyg 4 av 5, en lättläst fin roman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: