Intervju med Tistelblomma

oktober 29, 2020


Jenny Enochsson Tistelblommas grundare

Jenny startade nyligen upp en litteratursajt som heter Tistelblomma, en sajt där du som författare kan deltaga med dina texter som kortnoveller eller reflektioner. Jag blev nyfiken och beslöt mig ställa några frågor till Jenny.

-Berätta lite om dig själv.

Jag är fyrtiofyra år och bor i en lägenhet i Uppsala med min make. Skrivandet och läsandet är en självklar del av mitt liv. Jag skriver karaktärsdrivna romaner och noveller. Tidigare skrev jag även dikter. Mina alster har publicerats i till exempel Tidningen Kulturen och The Meadowland Review. När jag inte skriver ägnar jag mig bland annat åt att starta ett språktjänstföretag.

-Varför en litteratursajt?

Jag har tidigare drivit och deltagit i olika skönlitterära samarbetsprojekt på nätet. Min man och jag hade exempelvis ett nätmagasin och gav dessutom ut tryckta antologier. De flesta deltagare var amerikaner så alla texter var på engelska. Jag har länge velat göra något liknande på svenska. Att starta en litteratursajt kändes som en lockande tanke. Det finns ju så många skickliga författare och skribenter, både etablerade och oetablerade, som vill sprida sina texter.

-Bakgrunden till att det var amerikaner?

Jag och min man kom i kontakt med flera skrivande
amerikaner under bloggarnas gyllene tid. Det finns en del länkar
till resultaten av samarbetet på min hemsida Jenny Enochsson.com

-Varför namnet Tistelblomma?

Tistelblomman är vacker, men också taggig och egensinnig. Skönlitteraturen jag föredrar skulle också kunna beskrivas på det viset. Jag har inget till övers för det sentimentala eller sirapslena.

-Hur marknadsför du Tistelblomma?

Hittills har jag mest använt mig av Instagram och Twitter. Jag sköter Tistelblomma när jag har tid över och helt ideellt. Därför har jag ingen möjlighet att ta till dyra annonskampanjer. Jag vill passa på att tacka alla, dig med naturligtvis, som länkar till Tistelblomma i sociala medier och liknande! Ju fler som sprider budskapet desto bättre.

– Vad har du för mål med litteratursajten? Vad ser du att den tar vägen?

Målet är helt enkelt att fortsätta publicera unika och levande kortnoveller och reflektioner om skönlitteratur. Fler och fler verkar bli intresserade av sajten och det är väldigt roligt. Vem vet, i framtiden kan jag kanske lansera Tistelblomma förlag. Vi får se vad som händer.

-Har du några andra projekt på gång?

Ja, just nu skriver jag kortnoveller. Om ett tag ska jag ta itu med ett nytt romanprojekt. Man måste ju följa sitt kall. Jag avslutade nyligen en roman. När den finns tillgänglig ska jag posta diverse inlägg på min personliga hemsida och andra ställen.

Läser du mycket och har du några favoriter?

Åh, jag läser väldigt mycket. Läsandet är lika viktigt för mig som skrivandet. Jag har massvis med favoriter. Här är några av mina absoluta favoriter: Jennifer Johnston, Bernard MacLaverty, Edna O’Brien, William Trevor, Anton Tjechov, Guy de Maupassant, Henrik Ibsen, Alice Munro, Elizabeth Strout, Helen Dunmore, Helle Helle och Herbjørg Wassmo.

Besök gärna Tistelblomma eller på Instagram för att få reda på mer.

Jag tackar dig Jenny för att du ville ställa upp och svara på mina frågor, önskar dig lycka till i fortsättningen

2 reaktioner på ”Intervju med Tistelblomma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: