Vild Iris av Louise Glück

november 6, 2020


Nu skall jag börja med att medge att jag inte alls blev fångad av denna diktsamling skriven av Nobelpristagaren i Litteratur 2020. Om inte översättaren Jonas Brun hade förklarat vad det handlade om i slutet av boken, hade jag varit totalt rådlös, så jag läste den en gång till. Men det hjälpte tyvärr inte.

Poesi är för mig att känna något, jag försökte men det gick helt enkelt inte!

Jag har beställt den på engelska, kanske underlättar. Men om ni tycker om poesi, läs, bilda en egen uppfattning. Kommentera gärna om ni så gjort!

Förlag Råmus förlag 2020, original Wild Iris, 77 sidor, Poesi, Bokus

Betyg lämnar jag åt dem som förstår bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: