Solsystern av Lucinda Riley

november 10, 2020


Nu är den sjätte boken om de sju systrarna läst, längst ner på bilden, ”Solsystern”. Jag har ju läst dem på engelska, men de är otroligt lättlästa trots många sidor. Fastnar man för den första, ”De sju systrarna”, så är man fast. Alla är inte lika bra men väl värda att lästa.

Pa Salt adopterar sju (den sjunde systern är hittills okänd) barn från olika delar av världen. När adoptivpappan dör så får alla en ledtråd om sitt förflutna som de söker upp. I böckerna följer vi systrarna till bla Norge, Sydamerika, Afrika, Australien. Det finns alltid en anknytning till historiskt kända personer exempelvis Grieg och Martin Luther King, dessa vävs in i berättelserna på ett lärorikt sätt. I sista boken ”Solsystern”, 850 sidor, blir tonen aningen djupare då droger och rasism spelar en viktig roll.

Jag har recenserat några tidigare, klicka Månsystern, Pärlsystern

Betygen är lite olika, men alla är värda att läsa. De finns på svenska på Bokus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: