Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda

december 2, 2020


En härlig bok med många skratt och tårar. Härliga dialoger, snabbt och tufft. Boken handlar om Camille, en ung kvinna, Philibert som bor i samma hus och hans inneboende, kocken Franck. Viktig i handlingen är också Paulette, Francks mormor. Allt utspelar sig i Paris och i Loire under ett år. En lustfylld bok men som berör, man känner med karaktärerna som är så olika men ändå lika. Titeln är mitt i prick.

Såg även filmen ”Ensemble, c’est tout” igår, men tyvärr (eller kanske som vanligt) var den så olik boken tycker jag, man fick inte fram värmen eller karaktärsdragen. Även om Audrey Tautou (Amélie) spelade Camille.

Anna Gavalda, är en prisbelönad novellist född 1970 i Frankrike.

Boken som kom ut 2005 kan jag varmt rekommendera. Får en fyra plus i betyg!

Förlag Bonniers, Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: