Jagad av Joyce Carol Oates

december 14, 2020


”Det var så man blev älskad. Undvek att bli övergiven.”

”Jagad” är en spännande bok om Abby som dagen efter sitt bröllop råkar ut för en olycka. I dimman mellan liv och död försöker båda makarna finna ut Abbys okända förflutna. En bladvändare som höll mig på helspänn. Vissa stycken får jag blunda mig igenom men det går inte släppa boken förrän den är slut! Jag gillar Oates sätt att förstärka saker inom parentes, som ”(Den förlåtande) maken tar (den svekfulla) hustrun i sina armar.” Smart! Hon visar också att man kan skriva kort och raffinerat på samma gång.

Förlag Bonniers 2020, originaltitel The Pursuit, 205 sidor. Bokus

Betyg, 4 av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: