Amerikansk jord av Jeanine Cummins

februari 5, 2021


En populär bok har jag förstått och kontroversiell som startat många diskussioner. Så jag var ju tvungen att läsa den. Men den fann mig inte. Boken belyser ju naturligtvis ett stort ämne, flyktingar mellan Mexico och USA. Den handlar om mor och son som flyr efter att en kartell mördat många ur deras familj. En människosmugglare hjälper dem och några andra genom Mexico och över gränsen. Stundom spännande men lång.

Sen undrar jag över översättningen från originaltiteln American dirt till jord. Men jag har förstått att det finns en diskussion om den engelska titeln också. Måste vara en perfekt bok för bokcirklar.

Betyg 3 av 5

Förlag Bazar 2021, 400 sidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: