Sov du så diskar jag av Stig Claesson

februari 15, 2021


Varför har jag aldrig läst något av Slas, som han kallas i allmän mun. Ingen aning, det var iallafall på tiden att det blev av. Denna man kunde skriva! ”Sov du så diskar jag” handlar om två pensionärer som bor mitt emot varandra i en skog. De umgås och reflekterar över sina tidiga liv. Till slut så finner de varandra även på det romantiska planet. Berättelsen i sig är väl inte så spännande men meningarna, sättet Slas förmedlar dem är både humoristiskt och filosofiskt (på ett begripligt sätt).

Förlag Bonniers 2013, 96 sidor, finns nu bara som e-bok tror jag.

Betyget blir bra! Någon som skriver meningar som ”Låt mig, milde Herre Gud, åtminstone en gång förstå en enda mening av vad en kvinna säger” eller ”Den sökande får prata vilket språk hon behagar bara jag slipper förstå det”, helt underbart. Har ni inte läst denna så gör det! Det tycker jag och säger som Slas skrev ”Samma dag det meddelas en att man är pensionär börjar man höra dåligt, antagligen för att man hört nog.” Så bestäm själv!

Stig Claesson född 1928 och dog 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: