Godnatt fröken Ann av Stig Claesson

februari 20, 2021


Jag fortsätter min resa med Slas. Denna tror jag blev hans sista bok i livet. Den handlar om att bli gammal och se döden i vitögat. Hans alter ego ”John Andersson” går på promenad med en poet i Stockholm under en dag. De dricker, mycket, och reflekterar över livet. Han ger kängor till överheten. Han skriver ”Det finns ingen ålderdom, och så har ju kommuner, landsting och regeringsfolk resonerat bra länge.”

En bra bok, men den kändes lite som att han var färdig med skrivandet då, han dog två år efter. Men jag är så glad att jag sent omsider börjat läsa honom, nu har jag bara typ hundra till att välja på.

Jag avslutar med en underbar mening…

”Stalin däremot drack så mycket vodka att han kunde hålla sig varm halvnaken i en jordkällare och han blev då så varm att han startade ett kallt krig.”

Förlag Bonniers e-bok 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: