Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa

mars 6, 2021


”Det är aldrig någon som firat min födelsedag, tänkte Elise.”

Denna bok är byggd runt en verklig händelse där 642 personer blev massakrerade i en liten by i Frankrike 1944. Vi följer Amanda och hennes dotter i flykten från NaziTyskland till byn i Frankrike. Bakom dem tvingas de lämna familj och vänner. Det är en gripande berättelse om grymheterna som skedde under andra världskriget. Jag kände med dottern och Correa som skrev ”Den tyska flickan” skriver på ett målande sätt. Dessa böcker knyts samman genom händelsen med fartyget St Louise som 1939 inte tilläts lägga till i Havana, Kuba, och som Den tyska flickan handlar om. Jag kan varmt rekommendera att läsa båda böckerna.

Förlag Louise Bäckelin 2019, 206 sidor, Original titel The Daughter’s tale

Betyg 4 av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: