Stöld av Ann-Helén Laestadius

mars 3, 2021


En bok som berör! Elsa som är bara 9 år, ser på när en av hennes renar blir dödad men vågar inte berätta vem som gjorde det. Det är upptakten till denna intressanta och spännande bok. Det är en intressant berättelse så till vida att vi får lära oss en hel del om samernas traditionella levnadssätt. Och hur det kolliderar mellan dagens moderna samhälle. Laestadius har baserat boken på verkliga händelser. Som att polisen får hundratals anmälningar om hot, renar som dödas eller försvinner och inget görs. Man skyller på brist på resurser och att man måste täcka ett stort geografiskt område. Vad som gör mig rent ut sagt förbannad när jag läste boken är insikten om hur mycket hat det finns mot samerna. Varför?

Boken får ett väldigt högt betyg av mig. Jag säger bara LÄS!

Förlag Romanus&Selling 2021, 440 sidor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: