Bees and their Keepers av Lotte Möller

mars 17, 2021


En väldigt intressant och vacker bok med många bilder och illustrationer. Lotte Möller, som själv har haft bisamhällen, tar oss på en resa tillbaka i tiden om bihantering och hur vi gör idag. Bin som är de mest intelligenta varelserna på vår jord, som har funnits sen dinosauriernas tid. Lustig nog lyckas ändå människan bokstavligen kriga mot varandra om hur bin skall skötas. Lotte skriver med humor och inte med pekfingret. Vad händer till exempel när en svärm bestämmer sig för att ta sig in till grannen, eller när den första föreningen för bihållare i Sverige ville att all honung skulle slås ihop till en nationell honung? Vi får svaren.

Förlag Norstedts 2019. 221 sidor. Original Bin och människor.

Citat av Nalle Puh

”Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.”

Betyg 5 av 5! En bok jag varmt rekommenderar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: