Bara ett spel av Malin Thunberg Schunke

juni 15, 2021


Styrkan i Malin Thunbergs Schunkes böcker ligger i hennes efterforskningar. Hon är väl insatt i problematiken av de ämnen som hennes fiktiva böcker handlar om. Denna är den tredje boken med huvudpersonerna Fabia och Esther, som jobbar för Eurojust i Haag. Den handlar om fotbollens baksida där ofantliga summor pengar är inblandade något som tyvärr drar till sig den sämre sidan av samhället.

Vi befinner oss i en engelsk fotbollsklubb, där svenske Gustav spelar. Det framkommer till Eurojust att det inte går rätt till i kulisserna. Mutade domare, misshandel, skattebrott, rasism, mordförsök är några av ingredienserna.

Ett sidospår av terrorism finns också med vilket jag tyckte kanske inte hade sin plats i boken.

Men jag gillar hennes böcker, inte direkt för den fiktiva historien utan just att de bygger på en rutten verklighet som finns runt omkring oss i världen. En faktabok om dessa ämnen skulle inte nå ut till allmänheten lika bra som en spänningsroman. Jag rekommenderar därför alla att läsa dem.

Förlag Pirat, 2021, 276 sidor (e-bok).

Betyg 4 bollar och ett strafflägg!

Tidigare böcker

Ett högre syfte

De rättslösa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: