Och sedan vi av Gunnar Ståhl

juni 20, 2021


Jag fick denna diktsamling av Gunnar. Den är utgiven 1996 och finns att låna på biblioteken eller som talbok på Legimus. ”Och sedan vi” är dikter skrivna utifrån samtal med gamla människor han besökte dagligen som anställd inom hemtjänsten. Den är skriven med glimten i ögat (ett kännetecken i Gunnars böcker), en smula humor och en smula allvar. En bok som berör oss alla och som jag varmt rekommenderar.

Ett exempel,

”Vad skall du göra i dag,
frågar jag.
samtidigt som jag
serverar dig frukost
Jag lägger mig väl på sängen
och lyssnar på radio
och väntar på att
du skall komma
tillbaka”

och en till

”Jag förstår inte hur
politikerna tänker, säger du
Varför finns det inte ålderdomshem?
Det är ju tokigt att ligga
ensam i sin egen lägenhet så här
Vad tänker dom på,
Poli-
tikerna!

Ja det undrar jag med och jag hoppas att ni alla får chansen att läsa denna fina bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: