Blå av Maja Lunde

juni 28, 2021


Blå handlar om två parallella berättelser. En i nutid om sjuttioåriga Signe som är uppväxt i fjällvärlden i Norge. Hon blickar tillbaka på sin tid som ung och hennes förälskelse Magnus. Hon bestämmer sig för att segla med sin båt Blå till södra Frankrike där han bor. Med sig tar hon en dyrbar last.

I Frankrike följer vi David och dottern Lou år 2041 som har tvingats fly från sitt hem på grund av torka, det har inte regnat på fem år. De kommer ifrån sin familj och söker sig till ett flyktingläger. De söker varje dag efter familjen och under en promenad finner de en segelbåt som heter Blå.

Hade stora förhoppningar om denna bok som jag har hört så mycket om. Viktiga ämnen som klimatförändringar och vattenförsörjning är temat för boken men även kärlek och svek. Boken är bra, den var lättläst men jag tyckte den var lite för platt.

Förlag Natur & Kultur, 2019, Original Blå 2017, 359 sidor.

Betyg 3+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: