Din stund på jorden av Vilhelm Moberg

juli 9, 2021


Albert Karlsson sitter på sitt hotellrum i Kalifornien och tänker tillbaka på sitt liv. Han kom till Amerika i tjugoårsåldern och blev kvar där. Han saknar sin äldre bror som dog ung och försöker leva efter sin hans devis, att ta vara på ”Din stund på jorden”!

Jag har inte läst Moberg förut bara sett filmerna om Utvandrarna. Han skriver harmoniskt och jag känner igen mig i hans Albert. Att man som utvandrare egentligen inte känner sig hemma någonstans. ”Jag hade flera bostäder, men intet hem.” Stämmer så bra. Moberg har en förmåga att berätta på ett målande sätt om både havet på den amerikanska västkusten, i skogen i Småland eller om Alberts möten med människor. En varm bok som jag rekommenderar er att läsa.

Kloka ord!

Förlag Bonniers klassiker 2017. Original kom ut 1963. 240 sidor

Betyg 5 av 5.

2 reaktioner på ”Din stund på jorden av Vilhelm Moberg

 1. Har hört av många att jag borde läsa den här!

  Gilla

  1. En Bokresa skriver:

   Det tycker jag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: