The missing sister av Lucinda Riley

juli 25, 2021


Oj vilken resa det har varit. En resa genom tid och rum som sträcker sig över 6 böcker. En man adopterar 6 flickor från olika delar av världen, när han dör får de en ledtråd från sitt förflutna. Alla de nu vuxna flickor tar sig an uppgiften att hitta sina biologiska föräldrar. I denna sista bok är det systrarna som letar efter den sjunde systern de aldrig träffat. De skall gemensamt lägga en krans på den platsen där deras far dog. Han den ständigt mystiske mannen som adopterade flickorna och gav dem en fantastisk uppväxt i sitt hem vid Genèvesjön.

Systrarnas resor i det förflutna har tagit oss till Norge, Australien, Afrika, Scotland, Irland, Brasilien, Spanien mfl. Lucindas kännedom om historia och kultur är fascinerande. Böckerna är lättlästa, om en tjocka. Det har varit en fröjd att följa systrarna. Tyvärr dog Lucinda Riley nyligen i cancer. Den sjunde boken som utlovas i slutet av denna bok kommer enligt mina efterforskningar att komma ut 2023. Sonen skall skriva den. För visst måste vi får reda på vem den mystiske Pa Salt är, han som adopterade dem och dessutom avslutas denna bok med en cliffhanger.

Förlag Bazar 2021. 800 sidor.

Jag ger denna serie högsta möjliga betyg för Lucinda skrev dem under sin sjukdomstid, för hennes kunskaper, hennes förmåga att fånga mig som läsare, att få ihop över 4000 sidor på ett fascinerande sätt. Bara att beundra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: