Norwegian wood av Murakami

augusti 8, 2021


Norwegian wood, en Beatles låt, är inramningen på Murakamis bok. Min första men inte sista av denna författaren. En välskriven bok och ett vackert språk. Den passade dock inte min personliga smak men det skall inte hindra att ge den ett bra betyg.

Den handlar om Toru Watanbe som tänker tillbaka på sin universitetstid på slutet av 60talet. Ett liv som kantas av kärlek, vänskap men även självmord. Att stå med ett ben i ungdomen och det andra i vuxenlivet är en ständig kamp av känslor för Toru. Han träffar Midori men är samtidigt kär i Naoko, som är psykisk sjuk och befinner sig på ett vårdhem.

Jag tycker det var en vacker bok men i mitt tycke alldeles för mycket erotik och temat med ungdomskärlek är jag för gammal för.

Förlag Norstedt 2018 384 sidor. Original ”Noruwei no mori” 1987.

Betyg 4 av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: