Min Kamp 2 av Karl-Ove Knausgård

augusti 24, 2021


I den andra delen om och av Knausgård följer vi honom på sin färd till Stockholm, där han träffar sin andra fru Linda och får barn. 500 sidor kan ju tyckas mycket men heter man Knausgård kan man skriva om allt och inget och få det att bli ALLT. Sida efter sida vänds med nyfikenhet. Han blottar sig och andra så ibland hoppar jag till, skrev han verkligen det? Vardagen ter sig levande så man hittar sig själv däri. Sen blir det ordentliga djupdykningar in i filosofins värld. Men en filosofi som man förstår för den blottar mig också. Ja oss alla. Jag tror det bor en Knausgård i oss alla, så är det.

Intressant för mig som svensk boende i utlandet är också att han är norrman och ser på Sverige både utifrån och inifrån. Även där mycket igenkännande.

Knausgård är mästare på att beskriva det mest enkla på ett vackert sätt. När han beskriver krabbköttet på brödet, läste jag om de meningarna många gånger.

”Och jag visste att jag måste skriva om det. Inte om bilden som sådan, utan om det bilden inrymde”, och ”Jag skriver för att återerövra mitt förlorade allvar”.

Förlag Norstedts 2018, 595 sidor.

Betyg 5 av 5!

Min Kamp skrevs mellan 2009-2011 och innefattar 6 böcker.

Recension av Min Kamp 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: