Gränsmark av Aino Trosell

september 24, 2020


Det var en resa som heter duga, långt upp i norra Sverige, genom årstider i glesbygden. Jag åker med Siv i sin postbil när hon delar ut posten, i alla väder. De är få som bor där men alla verkar ha något att dölja, det är goda och onda människor, flyktingar, nazister, vargar. Vissa historier får mig att hissna andra bara mysiga. Siv vet vad hon gör, fast hon tvivlar på sig själv, hon har skinn på näsan och säger ”man behöver inte vara uppdaterad i allt” men har koll på det mesta. Trots sina mastiga 458 sidor är tempot högt och en klar bladvändare att rekommendera. Aino Trosell är för mig en ny bekantskap men jag känner på mig att vi kommer bli goda vänner precis som jag kände med Siv.

Förlag Hoi 2020. 458 sidor, Samtida skönlitteratur

Betyg 4+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: