Intervjuad av Tistelblomma

november 13, 2020


Jag har blivit intervjuad av Jenny på Tistelblomma.com. KLICKA HÄR

En kort presentation av dig själv och ditt bokläsande:
Jag är född i Göteborg. Har bott utomlands i över 25 år, bor nu i Melbourne, Australien. Är 60 år, gift och har en vuxen son. Jag läser nästan allt och mycket. Gärna böcker med verklighetsanknytning, memoarer, historiska romaner, klassiker men också nya spännande författare.

Nätmagasinet Tistelblomma innehåller intressanta artiklar av både kända och okända skribenter i form av korta noveller, poesi och reflektioner både på svenska och engelska. Väl värt ett besök. Nedan ett publicerat bidrag från mig.

Tidsresan av Gunilla Berglie

Tidsresan sker genom mina böcker, jag befinner mig inte längre i nuet, jag tar tåget tillbaka, åker förbi krigen som härskade världen under förra seklet, ville helst inte stanna i nationalromantiska bygder utan slöt ögonen och åkte vidare till upplysningens 1700-tal. Där stannade jag till ett längre tag, så länge jag kände att jag orkade, för det var ganska så tungrott, lättad av vackra kärlekshistorier som inlindas av vackra musikstycken men tyngdes ner av grymma män som lade sin hand över kvinnorna de ägde.

Jag reste med Candide i världen och kände att jag skulle nog stannat kvar i gammellandet. Ville uppleva och se mitt eget land, tog en tur upp till den norra landsdelen där myggen bodde och religionen härskade, människor som levde i sin ensamhet med endast flaskan som sällskap, där fanns mycket elände men också en värme som smälte snön när livet hittade sig tillbaka.

Tog tåget tillbaka till nuet, men kunde inte låta bli att stanna till i det krigshärjade Europa, så många berättelser, sån tragedi men även här ett hopp om livets goda sidor. Människor kan vara grymma men också ha ett hjärta om det får en chans att visa det. Jag lär mig mycket på mina resor, när jag är färdig ställer jag in dem i min bokhylla tills nästa resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: