För kännedom av Sofie Ljungman

november 14, 2020


Citat ur boken, ”Schopenhauer – Det manliga intellektet förmörkas av könsdriften”

Handlar om 32 årige Versilii som skriver ett kontrakt med sig själv. Boken består av ett långt brev ställt till en kvinna vid namn Ylva, hon slängde ut honom efter att ha råkat läsa kontraktet. Han ber Ylva att ”var så hård som ditt omdöme kräver och så varm som ditt hjärta tillåter”. Ungefär så kan man nog betrakta Versilii. En komplex man som gör upp med sig själv och sitt (brist på) kärleksliv genom brevet. Jag försökte komma underfund med både honom och boken under min läsning, det var som att läsa Nationalencyklopedin under en vandring i Göteborg, den tog ett tag att smälta.

Betyg, intressant bok men den kunde varit kortare!

Förlag Visto 2020, 281 sidor, skönlitteratur, Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: