Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson

november 18, 2020


”Miriam hade ännu inte ätit någonting, men hennes skugga Malika kunde inte glömma hur mat smakade”

Jag förstår inte varför jag inte läst denna tidigare, för den står i min bokhylla i Sverige. Men nu blev det av som e-bok. Oj, vilken resa. Vi följer Miriam som kommer till Sverige efter år i Auschwitz som romer och Ravensbrück som judinna. Berättelsen utgår från Miriams firande av sin 85årsdag, med sin familj, där hon råkar nämna att hennes namn inte är Miriam. Majgull förflyttar oss mellan tid och rum på ett enastående sätt. Många passager i boken är svåra att läsa, för som vi vet, var grymheterna under kriget fasansfulla. Detta är en berättelse om överlevnad. Om det finns någon därute som inte läst den bok, rekommenderar jag den varmt.

Förlag Brombergs 2015, 457 sidor, Bokus

Betyg 5 av 5 (En bok jag blev starkt berörd av)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: