Den längsta vägen hem av Anne-Marie Davis

januari 2, 2021


Årets första recension är av en debutant 2020. En spännande bladvändare. Ibland lite förutsägbar tyckte jag, men ju längre in i boken fick händelserna mig att inse att det var fel. Slutet är allt vad man inte trodde skulle hända. Vilket gör boken bra!

Boken handlar om Hillevi som är advokat och får ett uppdrag i sin gamla hemstad. Där bor hennes ungdomskärlek, som dessutom är son till ortens största arbetsgivare. Hillevi skall jag jobba mot just dem och får hela orten emot sig. Komplikationer på alla nivåer men som flätas ihop skickligt i boken. Det är definitivt en bok för bokklubbar, det finns många ämnen att diskutera utifrån den något komplicerade huvudrollsinnehavaren, Hillevi. Som jag både gillade och irriterade mig på.

Förlag Hoi 2020, 336 sidor, Roman, Bokus

Betyg, en härlig start på det nya läsåret, en bok jag kan varmt rekommendera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: