Historieläraren av Matt Haig

april 2, 2021


”Det är hans bästa tid. Havet går aldrig hem”

Oj, jag hade höga förväntningar av denna bok. Många har höjt den till skyarna. Den började inte så märkvärdigt, påminde mig om filmen ”Midnight in Paris”. Men sen blev den bättre och bättre till riktigt bra. Matt Haig kan konsten att skriva.

Tom föddes 1581 och är historielärare i våran nutid. Då är det inte så lätt att leva ett vanligt liv, kan man bli kär och få barn, när man själv ser ut som någon i fyrtioårs åldern och alla runt omkring en blir äldre och dör. Tom upplever häxjägare på 1600 talet, umgås med Shakespeare, reser med kapten Cook, spelar på klubbar på 1920 talet. Men det finns en djupare mening med boken, som att ”det förflutna dröjer kvar och ekar samtidigt som moderniteten rusar fram.” Boken handlar om att våga leva och se bortom sina rädslor. Haig trollar och levererar en historia om livets och kärlekens villkor på ett magiskt sätt.

Den kommer som film så småningom har jag förstått. Men läs boken.

Betyg 4plusplus av 5!

Förlag Polaris 379 sidor. Original ”How to stop time”, 2017.

Matt Haig har också skrivit Midnattsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: