The Book of lost names av Kristin Harmel

april 21, 2021


Ytterligare en bok som bygger på de verkliga händelserna som skedde i Paris 1942, när fransmännen utlämnade ca 13000 utländska judar till Nazisterna. Denna bygger också på de personer som gjorde förfalskade identitetspapper under kriget i Frankrike.

Boken handlar om Eva som med sin mamma flyr Paris till en liten stad i södra Frankrike. En väg för att komma till säkerheten i Schweiz men de fastnar där och Eva hjälper till med förfalskningarna. De kommer på ett sätt att förvara barnens, som de hjälper att fly till Schweiz, riktiga identiteter i ett kodsystem i en bok.

En lättläst roman. Men som så ofta när man bygger en historia på tragiska händelser och gör en kärlekshistoria av dem så faller det ganska platt. Så också denna. Naturligtvis är detta en fiktion inte en dokumentär. Men det blev lite väl mycket Hollywood över boken, djupet saknas.

Betyg 3 av 5. Den är ju höjd till skyarna så läs och begrunda själva.

Förlag Lavender Lit 2021, 413 sidor. Svensk titel ”De bortglömda namnes bok”.

Kristin Harmel är amerikanska född 1979

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: