Masken rämnar, En antologi.

maj 4, 2021


Masken rämnar är en samling av dikter och noveller skrivna av tjugotvå olika författare. För mig helt okända. Det konstnärliga här är viktigare än underhållningsvärdet säger Tistelblomman förlags grundare Jenny Enochsson i förordet. Författarna fick ämnet masken rämnar och deras tolkning var fritt. Jag läste dikterna snabbt och hängde inte med, läste dem en andra gång och en tredje gång och fick en härlig aha upplevelse. Men så är det i dikternas värld, det skall ta tid att ta åt sig ordens magi. Novellerna var lite mer rakt på sak. Och fantastiska. Jag hittade några favoriter men jag tyckte alla var bra och väldigt tänkvärda.

Tycker det är synd att välja ut några av de duktiga författarna men vill ändå framhålla Camilla Mollung’s Samansvarighet, Maria Karlsson’s En vanlig dag och bland novellerna Julia Mäkkylä’s Hokori Poe och… men, nej, jag tyckte om alla.

Förlag Tistelblomma 2021, e-bok 89 sidor.

Jag rekommenderar varmt att läsa antologin och ger Jenny en eloge för att hon satt ihop den.

Ett smakprov…

Ur -En vanlig dag

”När inomhus aldrig är alternativet till
Utomhus
Och det finns aldrig rum att vädra
För livet är ständigt i
Vinddrag”

2 reaktioner på ”Masken rämnar, En antologi.

  1. jennyeno skriver:

    Stort tack för recensionen! Vad glad jag blir att du gillar antologin.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: