Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg

maj 9, 2021


”Vad är jag? Vad är verkligt? Vad är fantasi? Vad är fult, vad är fint? Strunt i det! Jag tycker vi skall ställa oss en enda fråga: Vad är roligt?”

Oj vad jag har skrattat. En rolig och underhållande bok helt i mitt tycke. Bravo! Agneta, snart femtio år, ser en annons i en tidning om att bli au-pair i Provence. Hon nappar! Barnen är utflugna, mannen sysslar med fågelskådning och simning, lever ett sunt liv som Agneta inte har anammat. Hon känner sig borttappad i verkligheten. Hon tar chansen. Någon månad i Provence kan ju aldrig vara fel. Men det blir inte som hon tänkt sig. Det blir bättre, vågar jag avslöja. Hon hittar det som boken handlar om, nämligen livsglädje.

Jag hoppas innerligen att vi får ta mer del av Agnetas liv i fortsättning. Såg att det skulle bli en film, men jag är inte säker.

Jag måste helt enkelt ge denna underbara bok en stor femma!! 5 av 5, lätt!

Förlag Pirat 2021, 314 sidor.

Boken är nominerad till Årets Bok av Bonniers.

En reaktion på ”Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg

  1. Barbro skriver:

    Låter härlig! Måste jag läsa!
    Så många bra tips!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: