Ingen kommer att tro dig av Anna Kölén

maj 12, 2021


”Alltsamman är bara en fasad och bakom den finns det ingenting. Ett ekande tomt ingenting.”

Boken handlar om Daphne som flyttat till Stockholm från Arvika. Pluggar och jobbar på krogen. Hon blir kär i en kille, Leo, som kommer från en helt annan bakgrund. Hans krets och familj bekräftar hennes känslor om att inte vara tillräcklig. Hon bär dessutom med sig traumatiska händelser som hon inte vågar berätta för Leo. Samtidigt finns det en parallell historia i boken om en rättegång där Daphne är målsägande. Sanningen kommer fram och uppdagas när Daphne till slut tar mod till sig att berätta.

En lättläst och småmysig bok om Daphne som tar sig fram i en kulturvärld där hon egentligen inte hör hemma men genom kärleken hamnar. Den är rolig och underhållande men samtidigt allvarlig. Visst handlar boken indirekt om tystnadskulturen, metoo, Akademin, Arnault mm. Men jag har valt att sätta det åt sidan och se boken utifrån Daphnes historia.

Jag tror kanske att de som har hängt med mer i turerna runt kulturprofilen och tystnadskulturen i Sverige kan utläsa mer än vad jag gjorde.

Jag kan varmt rekommendera att läsa den.

Förlag Romanus & Selling 2021, 256 sidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: