Drömmegården av Ted Stenström

maj 16, 2021


Vad som gjorde mig ledsen när jag läste denna fina bok av Ted Stenström är att människor ser ner på personer pga utseendet. Finns det någon rimlig förklaring till detta? Att en adopterad person som bott i ett land hela sitt liv inte skall kunna känna sig hemma, utan att bli retad eller trakasserad. Varför?

Teds bok handlar om att som adopterad stå med sina ben i två världar, att inte känna en riktig identitet med någon av dem. Vi följer Tom och David i två parallella berättelser, deras vägar knyts samman på Drömmegården, som är ett behandlingshem långt upp i norra Sverige. Den ene jobbar där och den andre är patient.

En väldigt bra och skickligt skriven debutbok som går direkt till hjärtat. Man känner med karaktärerna från början till slut. En bok som belyser problem som utanförskap och missbruk men också om drömmar och vänskap.

Förlag Ekström & Garay 2021, 289 sidor.

Jag kan varmt rekommendera att läsa den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: