Igelkottens elegans av Muriel Barbery

maj 21, 2021


En portvakt, Renée 54 år, i Paris bättre kvarter. En 12 årig flicka, Paloma, som bor i en stor våning med sin familj. In i huset flyttar en japan. Vi följer berättarjaget som är Renée växelvis med Palomas tankar. En av hennes tankar är att ta sitt liv. Men mötet mellan dessa tre kommer att förändra deras liv.

En elegant filosofisk underhållande bok i mitt tycke! En eloge till översättaren och jag var glad att jag har funktion ”slå upp” på min Ipad. Många ord jag inte kunde, och fortfarande inte kan! Ibland blir det för mycket av filosofin men det är i sin helhet en vacker och mycket fransk bok.

”För de boende är jag ju som bekant en inskränkt portvakt som befinner sig någonstans i den diffusa periferin av deras eteriska synfält.” Renées ord.

Förlag Sekwa 2010, 345 sidor. Original L´élégance du hérisson, 2006.

Muriel Barbery, född 1968 i Marocko men kom till Frankrike som liten.

Betyg 4 av 5, jag kan varmt rekommendera att läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: