Låt Proust förändra ditt liv av Alain de Botton

september 9, 2021


Hmm gjorde han det? Ja det kunde han kanske han ha gjort om jag läst hela hans bok på 3000plus sidor, ”På spaning efter den tid som flytt”. Men det har jag inte! Jag har däremot läst en liten Novellix på 29 sidor, ”Madame de Breyves melankoliska sommar”. Den gav mig ett smakprov på Marcels fantastiska sätt att skriva med långa omfattande meningar med mycket humor. Alain de Botton har däremot läst hans bok och analyserat den. de Botton ger oss genom Proust lektioner i bland annat konsten att…älska och leva i nuet, läsa självständigt eller att lägga ifrån sig böcker. Marcel Proust en av de mest kända författarna av sin tid, föddes 1871 i Paris. Han lämnade helst inte sin säng förutom när han besökte Ritz eller fina middagsbjudningar.

Vissa delar av de Bottons bok var intressanta men vissa gav mig ingenting och det fick mig att fundera på att det är kanske bättre att läsa ”På spaning…” för att ta del av Proust filosofiska tankar. Annars kan jag rekommendera den lilla boken om den härliga eller dumma Madame de Breyves som tror sig ha fått en kärleksinbjudan av en man hon inte återser men tillbringar en hel sommar att tråna efter. Underbart läsning!

Förlag Volante 2021m 202 sidor.

Betyg 3plus! de Botton låter oss ta del av hans liv ändå på ett intressant sätt och man vill veta mer om Proust kan jag gott rekommendera denna bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: