Aldrig glömma av Britt Peruzzi

september 13, 2021


Vi får följa kommissarie Luppi under en vecka då hon tar sig an ett mord på en kvinna som tillsammans med sin familj äger och driver en lyxrestaurang i byn Eze i bergen ovan Nice. Det är varmt och den förödande Siroccovinden gör sig påmind. Människorna runt restaurangen har många hemligheter som sakteligen vävs ihop. Vi växlar mellan Alda Luppis liv vid sidan av mordundersökningen, fast denna kvinna verkar vara gift med sitt jobb.

Egentligen inte vad jag gillar att läsa, deckare. Men blev sugen på denna eftersom Peruzzis debutroman är lokaliserad på den franska rivieran. Hon har sinne för detaljer och jag får riktigt känslan att sitta i gamla stan i Nice och sippa på ett glas Rosé. Peruzzi har skrivit två böcker till om kommissarie Alda Luppi.

Förlag Bazar 2020, 383 sidor.

Betyg…Bra! Jag kan rekommendera att läsa den. Känns också som en liten resehandbok för området runt Nice. Peruzzi kännedom är stor.

En reaktion på ”Aldrig glömma av Britt Peruzzi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: