Två pistoler av Klas Östergren

september 21, 2021


En ny roman av Klas denna gång satt i 1700 talets Sverige med Gustav III på tronen. Berättelsen berättas av Adolf Fredrik Munck som var hovstallmästare hos kungen, han bor nu i Italien och året är 1831. Han är gammal och skraltig och har en trotjänare hos sig som troget lyssnar på hans historier om sin tid hos kungen. Munck är känd för att att ha hjälpt Gustav III och hans gemål Sofia Magdalena att få till det så att det kunde bli en arvinge.

Vilket språk han har Klas. Vilken humor. Med ordens galans springer han igenom sidorna så jag ibland inte hänger med, men med ett lätt tryck på paddan får jag reda på vad orden betyder. Det är vackert, det är roligt, jag njuter av varje sida.

”Ers majestät borde kanske ta sig en sup? Eller ett par. Brännvin dödar. Det är min tanke att brännvinet sätter fler söner till världen än de släcker deras fäder”.

Förlag Polaris 2021, 244 sidor.

Betyg 5 av 5 och några till!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: